5 tips till dig som ska låna pengar

Med tanke på antalet kreditgivare som är verksamma på internet kan det kännas som en djungel att välja mellan alla lån, därför kommer här 5 bra tips för att filtrera bort de lånen som inte är intressanta och på så vis hitta det bästa lånet för just dig.

Att sätta sig ner och fundera på vilket lån man faktiskt är ute efter. De flesta låntagare är ute efter ett så billigt lån som möjligt men det finns andra aspekter också. Som till exempel återbetalningstid, uppläggningsavgifter. Vissa har betalningsanmärkningar och då är det relevant att söka efter kreditgivare som lånar ut pengar ändå. Som sagt, att sätta sig ner och fundera på vad som är viktigt för det lånet man ska ta är en bra start.

Att läsa på om lån ger en tryggare grund att stå på, bara på några minuter kan man få en bra överblick av hur kreditgivarna gör sina bedömningar och på så sätt också optimera sina chanser att få en så bra ränta som möjligt. Att vara väl påläst minskar också risken för att bli lurad och ta fel lån.

Att jämföra olika lån är oerhört viktigt för den som vill få ner kostnaden för lånet. Idag finns det ett flertal jämförelsesidor på internet som jämför olika kreditgivare för att ge sina besökare en överblick av vem som lånar ut vilket belopp och hur mycket lånet kostar. En sådan sida är www.lanamedbetalningsanmarkning.com som jämför kreditgivare som lånar ut pengar till personer med betalningsanmärkning.

Att ordna upp sin ekonomi innan man ansöker om lånet är ett väldigt bra sätt att få en så bra ränta som möjligt. Detta gäller främst för dig som ska låna större belopp. Genom att ha betalt obetalda skulder och visa upp ett gediget sparande visar man kreditgivaren att man har en välfungerande ekonomi.

Att skicka in ansökan till flera kreditgivare ger möjligheten att kunna välja det absolut bästa lånet för just din ekonomi. För även om man använder sig en jämförelsesida så är det svårt att veta vilken ränta just du får av banken. Oftast baseras räntan på din ekonomiska situation och kan variera från kreditgivare till kreditgivare vilket gör att om man skickar in en ansökan om lån till flera kreditgivare så har man större chans att få en så bra ränta som möjligt. Men stirra dig inte blind på räntan, det finns flera andra aspekter så som aviavgifter och uppläggningsavgifter som snabbt kan göra att kostnaden för lånet drar iväg.

Författare:

ewestergard har publicerat 9 artiklar.