Ansiktsmassage med en massageapparat

Att då och då unna sig en välgörande ansiktsmassage är en lyx som de flesta uppskattar att få. För att ge sig själv en ansiktsmassage innan man lägger sig finns det en kanonvideo som beskriver detta på ett pedagogiskt sätt. Fördelen med denna ansiktsmassage är att du kan utföra den innan du lägger dig och genom att massera in en rengöringskräm som efterlämnar en helt ren hy som väntar på att få på sig en näringsrik nattkräm. Detta är den klassiska varianten som de flesta använder sig av men varför inte pröva på en ansiktsmassage apparat? Det finns många olika modeller på marknaden och företagen bakom dem lovar ofta att du får en babylen och rynkfri hud av dem. Detta stämmer nog mer eller mindre bra och dessutom tillkommer ofta en mängd olika hudvårdspreparat som man skall applicera i ett noga beskrivet program.

Den varianten jag själv har en erfarenhet av är en galvanisk ansiktsmassage apparat som fungerar genom muskelstimulering och jonvandring. Apparaten är batteridriven vilket gör att du kan använda den var helst du befinner dig och lätt transportera den i exempelvis handväskan. Är du stressad så är det mycket effektivt att ta sig en ansiktsmassage med denna apparat då den balanserar energiflödena enligt kinesisk medicin. Muskelstimuleringen gör att ansiktets muskler aktiveras och en borttransport av slaggprodukter kan ske. Då det genereras en jonvandring kan näringsämnen tränga långt ner i huden och vitalisera den. Funktionen är att det blir en sluten krets mellan metallblecken som handen håller på sidan och det kromplätterade huvudet som du för mot ansiktshuden. Apparaten fungerar utan att använda någon ansiktskräm men det blir en lite ”stickigare” upplevelse vilken jag själv uppskattar. Använder man en ansiktskräm så är det den som avgör hur upplevelsen blir, en vattenbaserad kräm ger bäst ledning och störst stimulering. Fett är i stort sett oladdat vilket gör att man upplever massagen med en fet kräm som svagare men då sammansättningen i olika krämer varierar är det inte helt säkert. Aloevera baserade krämer tycker jag oftast är mycket bra, viktigt är att de ”smörjer” ansiktsmassage apparaten och inte försvinner in i huden för snabbt.

Effekten av denna massage ger dig:

  • Avslappning för spänd muskulatur.
  • Finare, stramare hud, rynkreducering.
  • Fastare bindväv.
  • Fettförbränning i ansiktsmuskulaturen.
  • En vitaliserad hy med lyster.

Tekniken man bör använda är små cirkulerande rörelser som överlappar varandra. Med fördel kan man fortsätta massagen bakom öronen vilket kan ha en positiv effekt på tinnitus och käkspänningar. Även nacken kan masseras med apparaten som ett extra finger. Då frekvensen på den bioelektriska / magnetiska vågen är upp till omkring 1000Hz så får man dessutom en TENS verkan som blockerar smärtimpulser. Använder man sig av en kräm verksam mot håravfall så hjälper apparaten till att föra ner de verksamma ingredienserna.

När man skall köpa sig en ansiktsmassage apparat tycker jag att man noga skall granska vad som utlovas och försöka se rimligheten i detta.

  • Är jag beredd att betala mycket pengar för dagsransoner av tillhörande hudvårdsprodukter?
  • Hur många steg innefattar själva utförandet av massagen?
  • Begär att få referenser.

Författare:

Biomassage.se har publicerat 2 artiklar.