Att använda elektroniska fakturor

Att använda elektroniska fakturor är någonting som blir alltmer vanligt, och idag använder faktiskt en stor andel av de svenska företagen sig just av detta sätt att fakturera sina kunder på. Anledningen till de elektroniska fakturornas stora framgång är att de sparar pengar och tid för både fakturornas avsändare och mottagare. Här kommer några exempel på hur dessa besparingar går till.

  1. Genom att använda sig av elektroniska fakturor slipper man skriva ut en massa papper, som inte bara kostar pengar, utan också påverkar miljön negativt.
  2. När man skickar vanliga fakturor med snigelpost så måste man betala för att skicka fakturan. Det i sig utgör en kostnad som kan bli stor om man har många kunder.
  3. Du som tar emot fakturan kommer aldrig att behöva oroa dig för att tappa bort den. Du har den nämligen alltid lättillgänglig i din inbox.
  4. Med elektroniska fakturor behöver du aldrig tänka på att arkivera och förvara papper på ditt kontor eller hemma. Det är således lättare att hålla ordning. Allt finns i din inbox!

Om du går i planer på att byta till elektroniska-fakturor så har du således mycket att vinna, både ekonomiskt och praktiskt. Och om du är ett företag, så kan du nog vara säker på att nästan alla dina kunder kommer att uppskatta att få en e-faktura istället för en vanlig faktura. Det enda som du bör tänka på innan du byter är att du måste se till så att alla dina större kunder har tillgång till internet och kan ta emot elektroniska fakturor.

Lycka till med ditt företag, och känn dig säker på att du kommer att kunna uppnå stora besparingar genom att börja fakturera med elektroniska-fakturor. Förutom vinster för dig själv, finns det alltså med detta system även vinster för dina kunder. Och sist men inte minns räddar du och företaget miljön!

Författare:

Rutger har publicerat 55 artiklar.