Frågor och svar

Vad är Hälsobloggar?

Halsoartiklar.se är en bloggkatalog som är sorterad efter hur många besökare bloggarna har haft under den aktuella veckan. Målet är att samla Sveriges alla hälsobloggar för att bloggare såväl som besökare enkelt ska kunna hitta fler intressanta bloggar inom sitt eget intresseområde. När en ny vecka påbörjas så nollställs listan för att ge nya bloggar möjlighet att jämföras med de äldre. På så vis ligger inte gamla bloggar kvar i toppen långt efter att ägaren har slutat uppdatera sin blogg.

Kommer jag få några besökare?

Ja, men om du beslutar att inte använda våran räknare så kommer du hamna i botten av listan. Dessa positioner genererar mycket mindre trafik än i toppen. Så länge du har räknaren på din blogg och en lång och bra beskrivning så kommer du få nya besökare.

Hur lägger jag till räknaren på Blogg.se?

Ett par enkla steg är allt som krävs för att lägga till räknaren på din blogg. Det finns ett par sätt att göra det på och detta är ett av de enklare sätten.

1) Logga in på blogg.se och gå till fliken som heter Design. Klicka sedan på underfliken som heter Kodmoduler.

2) Klicka på knappen Ny Modul och ett formulär med två fält framträder. Som Modulnamn skriver du in halsobloggar (bara små bokstäver) och i den stora textrutan vid namn XHTML-kod skriver du in koden du fick av oss i emailet efter registreringen.

3) Du har nu skapat en modul till din blogg som består av räknaren. Denna modul måste du nu placera ut på din blogg. För att göra detta klickar du på underfliken Kodmallar och nu får du upp en ruta med väldigt massa kod. I denna ruta ska du placera din modul och det gör du genom att klistra in < tag:include module="halsobloggar" > (utan mellanslag efter < och före >). Vi kan inte veta var du föredrar att placera din knapp men jag föreslår att du letar upp en plats exempelvis Länkar och placerar modulen efter den. Du kan annars prova dig fram eller lägga modulen sist.

Hur lägger jag till räknaren på Blogger (Blogspot)?

Det är väldigt enkelt att genomföra. Efter att du har registrerat dig kommer du få en HTML-kod som du ska placera på bloggen. En kopia på den koden skickas också till din email om du skulle bli av med den. Gå till blogger.com och logga in. Gå till avdelningen Template och klicka på Edit current. På denna sida kommer du hitta en box fylld med HTML-kod. Leta upp en plats där du skulle vilja placera räknaren på din blogg. Leta sedan upp det stället i HTML-koden och klistra in koden du fått av oss.

Hur lägger jag till räknaren på Wordpress?

Klicka dig in på Utseende, följt av Widgets. Där lägger du till en vanlig text-widget (märkt med "text") och klistrar in din HTML-kod.

Hur lägger jag till räknaren på andra bloggtjänster?

Det är ungefär på samma sätt som för Blogger. Tyvärr vet jag enbart hur Wordpress fungerar men om du är osäker på hur du ska gå tillväga så ta kontakt med de som tillhandhåller bloggtjänsten och fråga dem. De kan garanterat hjälpa dig.