Brasiliansk vaxning och inåtväxande hårstrån

Den som rakar sig i bikiniområdet och på benen vet att det ofta dyker upp inåtväxande hårstrån. Dessa är problematiska eftersom de leder till röda fläckar när man försöker få bort håret. Dessutom är inåtväxande hårstrån ofta tjocka och skarpa och inte alls snygga då de dyker upp. Det finns mycket som man kan göra för att undvika inåtväxande hårstrån efter en vaxning. För den som väljer en brasiliansk vaxning är detta särskilt viktigt för att resultatet ska förbli vackert och lent länge. Till att börja med så måste man själv bli medveten om vad som orsakar hår som växer inåt, men det finns också mycket hjälp att få från en professionell salong.

Ett hårstrå som växer inåt

Då man rakar hår så stöter man ofta på hårstrån som växer inåt. Egentligen så är det inte så att hårstrået växer baklänges utan snarare att det hamnar under hud. Om man inte drar ut ett hårstrå från roten med hjälp av en brasiliansk vaxning, så kommer det att fortsatt vara tjockt och skarpt, och när det dyker upp vid hudens övre lager så kan det helt enkelt hamna snett och fortsätta att växa under huden. Resultatet blir punkter där huden är röd och där man ser att håret sitter under den som i en liten säck. Det här är på intet sätt farligt men absolut inte snyggt.

Förebyggande medel

Det första att göra för att bli av med inåtväxande hårstrån är att lära sig ta hand om huden med hjälp av exfolierande produkter. När man försiktigt skrapar bort hud så finns det inget extra lager för håret att ta sig inunder. Med tanke på att en vaxning också kan leda till hårstrån som bara klipps av och inte dras ut med roten så är det verkligen viktigt att man ser till att rester från äldre hudlager regelbundet tas bort så att varje vaxning blir så lyckad som möjligt. Det gäller ju att slippa den typ av hårväxt som uppstår vid rakning för att vaxning på brasilianskt vis ska bli så hållbar som möjligt. Då du får en behandling på salong så kan du be om råd vad gäller produkter som du kan förebygga de inåtväxande hårstråna med. Dessutom kan du få tips om krämer och speciella produkter som kan behandla ett hår som redan har hamnat under huden.

Professionell behandling är alltid bäst

Det är viktigt att tänka på att man måste få en professionell vaxning för att slippa hår som inte dras ut som de ska. Om man väljer att vaxa hemma så kan man inte räkna med att komma åt som det behövs i alla lägen. Den som väljer en brasiliansk vaxning hos en professionell salong får alltid ett bättre resultat. Det här är även ett bra sätt att undvika problem med inåtväxande hårstrån.

Några viktiga tips

Om du just fått en vaxning så är det viktigt att du låter huden andas. Låt bli alltför tajta kläder och se till att du har rätt produkter för att främja hudens mjukhet. Detta är bra sätt att slippa håren som växer inåt på. Lyssna på din hudvårdsterapeut och följ de rekommendationer som du får för eftervård av vaxad hud. Om du känner dig osäker ska du alltid ringa till din salong och kolla att du verkligen gör på rätt sätt!

Författare:

Ebba har publicerat 6 artiklar.