Det finns ett garagetält för alla fordon

Ett garagetält är ett tält som är avsedd för att inhysa fordon då de inte används. Det kan vara en båt eller motorcykel som är avställd för vinterförvaring eller en bil som behöver ett lättare typ av garage. Det finns olika utförande på tälten och det är helt en smaksak vilken modell som väljs. De tre vanligaste typerna av garagetält som finns på marknaden är:

  1. Biltältet
    Detta tält rymmer bilar som behöver en tillfällig garageplats eller skydd. Givetvis behöver det inte vara en bil utan det kan även vara en traktor eller annan typ av maskin. Tälten skyddar bilen mot väta, smuts och andra yttre faktorer.
  2. Cykeltält
    Detta är ett litet smidigt tält som passar motorcykeln. Det är enkelt att slå upp och passar precis lika bra på parkeringen som gårdsplanen. Cykeltält finns i många olika varianter och med dem olika finesser, men gemensamt för alla varianter är att alltid skydda motorcykeln.
  3. Båttält
    Båttältet är avsett för att förvara båtar under vinterhalvåret eller då de av någon anledning är avställda uppe på land. De har en bra höjd för att båten ska komma upp en bit från marken.

De flesta varianter av garagetält har en stabil stålställning som sedan tältduken fästs på. De skyddar sedan mot väder, vind och regn, men det är viktigt att komma ihåg att det är ett tält så tunga snömassor bör undvikas. Tältdukarna är ofta tillverkade i någon slags hållbar plast, som exempelvis polyeten. När man ska välja tält är det viktigt att välja ett i lämplig storlek för det ändamålet det är avsett för så att fordonet får plats. Sedan kan tillval som golv och andra funktioner väljas. Vid osäkerhet vid val om vad som passar just det egna fordonet och klimat går det alltid att fråga återförsäljaren om råd. Nordisk Tältbutik säljer garagetält via sin webbutik som också har en fantastisk kundtjänst, de kan hjälpa dig om du har frågor om storlekar, färger, ja allt om tält egentligen.

Författare:

Amanda har publicerat 71 artiklar.