En Legoland paketresa

Ska du resa till Legoland i sommar med familjen? Då är oftast det billigaste alternativet till Legoland att leta efter en Legoland paketresa. Men paketresan till Legoland kan bestå av olika saker beroende på vem du reser med. Här får du några tips på vad du ska vara uppmärksam på när du bokar en paketresa.

En Legoland paketresa består ofta av alla eller några av följande delar:

  • Resan till Legoland
  • Boende på Legoland
  • Inträde till Legoland
  • Kombinationsupplevelser

Resan till Legoland

Du kan förstås ta bilen själv till Legoland och åka över bron, eller ta färjan. Det går även att flyga till Billund (där Legoland ligger, eller åka med ett bussbolag)

Bolag där resan ofta ingår i paketresan är t.ex. Stena Line (om du tar bilen) och samarbetspartners till Stena Line. Vad du också kan leta efter är olika bussbolag som erbjuder paketresor.

Boende på Legoland

Ett boende i paketresan är obligatoriskt, annars är det inte mycket till paketresa. Det finns många alternativa boenden nära Legoland. Du kan antingen välja att bo på feriecentret Lalandia i Billund, eller välja att t.ex. ta in på ett närliggande Scandic hotell (i sommar får du nämligen 20% rabatt på boendet nära Legoland med ica Scandic erbjudandet). Givetvis finns det massor med alternativa boenden i alla prisnivåer.

Att hålla lite koll på aktuella ICA erbjudande är alltid en god idé när du ska boka en familjeresa, för där finns mycket pengar att spara.

Vad du ska vara lite extra uppmärksam på är att boendet i paketresan till Legoland speglar era förväntningar och det kan vara en bra att jämföra priset om ni bokar allt själva, även om paketresor brukar ge det bästa priset, eller åtminstone bäst valuta för pengarna.

Inträde till Legoland

Inträdet till Legoland är ganska dyrt, så det är viktigt att du jämför de olika Legolandpaket utifrån om inträdet ingår eller inte.

Sommaren 2012 Kostar inträde för vuxen (13-64 år) 299 DKK och barn (3-12 år) 279 DKK. Barn under 3 år har gratis inträder.
Detta är priser du får om du bokar online, vilket ger 10% rabatt på inträdet till Legoland.

Kombinationsupplevelser

Ska ni stanna flera dagar i Danmark kan det vara intressant att välja ett paket som innehåller kombinationsaktiviteter. Det finns flera äventyrsland och vattenland i Danmark och ibland ingår inträde till flera lekland i paketresan.

Till exempel finns det flera aktiviteter och vattenland på feriecentret Lalandia om detta boende ingår i paketet. Kattegatcentret med sitt hajakvarium är också något som är värt att besöka. Men ska ni bara stanna en eller två nätter finns det gott och väl underhållning och aktiviteter så att det räcker på Legoland.

Med dessa tips hoppas vi att du hittar ett prisvärt erbjudande till Legoland i sommar!

Författare:

Lisa_RMB har publicerat 6 artiklar.