Hur får man fart på en bröllopsfest?

Om du skall gifta dig så har säkert redan medverkat på en rad bröllop vid det här laget, som gäst. Det betyder att du har massor av erfarenhet av vad som har varit lyckade bröllopsfester och vad som inte har varit det. Om du vill arrangera en fest som dina vänner kommer att älska så finns det några knep att tänka på. Men börja med att sätta dig ned med papper och penna och skriv ned allt det som var bra respektive dåligt på de bröllop som du har gått på. Då får du en klar bild över vad som funkar och inte, i alla fall utifrån dig själv som gäst. Men man måste ju börja någonstans, eller hur?

Personligen har jag varit på en del urtrista bröllop genom åren, många har faktiskt varit trista för att de har varit för perfekta. Om man skulle kunna ISO-certifiera bröllop så hade de säkert kunnat platsa, men det är inget som faller mig i smaken.

Man bör tänka på vad som faktiskt skapar en bra fest rent allmänt när man skall planera en bröllopsfest. En bra fest är när gästerna är glada, kanske lite överraskade och bjuder på sig själva. När stämningen är avslappnad slappnar gästerna av och börjar roa sig istället för att fundera över om klänningen sitter fult i ryggen.

Om jag skall ge dig ett bra bröllopsfest tips så är det att sluta oroa dig över sånt som inte bidrar till en höjd feststämning och börja fokusera på sånt som verkligen gör skillnad, tex musiken. Om du har bra musik som får det att rycka i benen på gästerna så kommer du garanterat att få alla att dansa. Och dans är ofta ett bevis på att folk har roligt och är avslappnade.

Dyra linnedukar, specialdesignade menyer och rysk kaviar kommer inte att göra en bättre fest, jag lovar. Kanske att det blir fint och gott men en bra fest handlar om stämning, relationer och glädje. Satsa på ett bra band istället eller en DJ som kan spela så folk vill dansa. Gamla klassiker funkar alltid.

Om du vill ha fler tips på hur man fixar en bra bröllopsfest Göteborg så hittar du dem här.

Författare:

AlexandraWedin har publicerat 12 artiklar.