Giftfria leksaker

Jag har på senaste tiden märkt bristen på giftfria leksaker, detta kan låta lite dumt men hur ofta får man inte höra om ett leksaks företag som drar tillbaka sina produkter på grund utav tunga metaller eller dylikt? För mig är leksaker något som ska vara pedagogiskt och kul för barn, inte ens dödsfälla som kan permanent skada deras inlärning. Mina barn har på senaste tiden inte fått några billiga plastleksaker utan jag ger dem endast ekologiska giftfria leksaker så jag kan garantera deras säkerhet då de fortfarande är så unga att de stoppar saker i munnen. Det finns enligt mig ett par bra ställen att köpa ekologiska leksaker men problemet ligger snarare hos konsumenten snarare än producenten då för få faktiskt köper de ekologiska leksakerna.

Jag skulle inte kalla mig själv miljöfanatiker men att leksaker ska vara giftfria ska vara ett krav snarare än privilegium. Miljön är något vi måste ta vara på och bevara, Ekologism är viktigt men framförallt hållbart. I skolan lär man sig mycket som just naturen men allt för lite om hur man just bevarar den. Alla dessa halvtrasiga leksaker med batterier och metaller slängs rakt ut när barnen blir äldre då folk helt enkelt inte orkar sortera avfall. Det är tråkigt men sant.

Giftfria leksaker Finns såklart på marknaden, men varför just leksaker bör alltid vara ekologiska är många föräldrar fortfarande ovetande om. Ofta är det knappt en prisskillnad mellan vanligt och ekologiskt dessutom måste man räkna in att leksaker av trä faktiskt håller bättre, så det blir billigare i längden när syskonen och kanske till och med eras egna barn kan ärva samma leksaker. Mina småbarn och alla andras småbarn för den delen stoppar konstant saker i munnen så varför ta en risk? Tunga metaller hör inte hemma hos barn. Små barn sliter, biter och kastar runt sina leksaker så varför inte köpa leksaker som faktiskt håller men dessutom inte läcker ut giftavfall när dem går sönder?

Författare:

Fredrik124 har publicerat 1 artiklar.