Gott om plats i hemmet med rätt utemöbler

De allra flesta har begränsat med utrymme i lägenheten eller huset. Speciellt om man har ett par barn i olika åldrar så brukar det ofta kännas att hemmet är en storlek för litet. Därför är det så skönt när sommaren kommer och man kan utnyttja sin uteplats. Med rätt utemöbler och lite planering så kan man snabbt få ytterligare ett rum för familjen.

Många flyttar så gott som ut till balkongen eller uteplatsen på sommaren. Man vill dra till sig så mycket solljus och värme som möjligt, för att lagra upp inför vintern. Har man en mindre balkong kanske man måste planera lite bättre för att få plats med allt och alla, för att inte glömma de fina blommorna som också måste rymmas där. Men som tur är finns det många mycket bra, och samtidigt snygga, utemöbler att välja mellan.

Det allra bästa är att gå på nätet för att skaffa utemöbler. Dels kostar det inte så mycket, speciellt om man väljer en butik som har gratis hemkörning. Men utbudet är också så mycket större, med tydliga bilder som gör det lätt att välja. Bland annat kan man hitta mycket soffgrupper som är tänkta för uteplatser eller balkonger. De är tåliga, kan stå emot en hel del väder och vind. Det är ju inte bara regn som kan skada möblerna, även solen kan bli riktigt stark.

Innan man väljer vilka utemöbler man vill satsa på ska man tänka efter vad som är viktigast med uteplatsen. Om man vill fylla den med gäster, familj och vänner, så kanske stolar och eller soffor är det viktigaste. Ett rejält matbord där man kan ha både kräftskiva och födelsedagskalas. Men om man är ensam för det mesta, eller bara den närmaste familjen, så kanske man hellre vill ha ett par riktigt sköna solstolar för att njuta av semestern.

En del utemöbler är gjorda för att anpassas till situationen. Ett litet trevligt bord som precis räcker för ett par kaffekoppar och ett kakfat kan förvandlas till ett matbord för flera personer. Förvaringskistan kan leva ett dubbelliv som soffa, det räcker med att lägga några trevliga dynor uppepå så är det riktigt bekvämt. Extra stolar kan vikas ihop och gömmas undan när de inte behövs, kanske till och med i kistan. Lösningarna är oändliga. Sommaren är kort och man ska se till att utnyttja den till fullo.

Författare:

janik har publicerat 5 artiklar.