Hur du effektivt använder en träningsbänk

En träningsbänk är en ganska enkel sak som man kan dra stor nytta av. Om man har tillgång till träningsbänkar hemma eller på gymmet så är man i stort sett redo för de flesta övningar. Om man däremot inte har en bra bänk så är det mycket som man inte kan få gjort och det är viktigt att tänka på. Om du redan har en egen bänk därhemma så ska du börja dra nytta av denna och se till att utföra olika former av träning för att må bättre och få en snyggare kropp.

Armhävningar

Låt oss börja med armhävningar. Om du inte är så bra på armhävningar så kan träningsbänkar bli rena rama räddningen. Börja med att placera dina händer på bänken och stå sedan med knäna på golvet. Det här ser busenkelt ut och kanske kommer den som är riktigt duktig på armhävningar att fnysa åt det hela men faktum är att man på detta vis kan få upp styrkan i armarna snabbare. Du behöver ju bara justera din knäställning för att armhävningarna ska bli enklare eller svårare i enlighet med det som du klarar av. Genom att stå på fötterna så blir det hela till en ordentlig armhävning.

Träning med hantlar

Det är också enkelt att träna med hantlar med hjälp av en träningsbänk. Om du vill jobba mer med armarna så kan du lägga dig på rygg på bänken, placera fötterna stadigt på golvet och lyfta hantlarna rakt uppåt i enlighet med ett specifikt träningsschema. Genom att ligga, sitta och knäa på bänken så kommer du åt olika muskelgrupper på armarnas ovan- och undersida så det här är verkligen kanon för den som vill tona eller bygga muskler. Med hantlar så kommer man även åt bröst och magmuskler på ett effektivt sätt.

Underkroppen

Det finns också gott om övningar för underkroppen. Behåll hantlarna i händerna för att öka motståndet eller lägg dessa åt sidan då du utför step ups. Det här är kliv som du gör upp på bänken och som tar bra i benen. Placera en fot på bänken och kliv sedan upp. Växla från sida till sida och utför övningen på ett lugnt och kontrollerat sätt.

Med en bra bänk och några vikter så tränar man hela kroppen på ett roligt och bra sätt så det här är något som du bör se till att ha i ditt hemmagym. På ett professionellt gym så är det en självklarhet med träningsbänkar och du kan finna varianter som är särskilt utvecklade för mag- och rygglyft. Tänk på att träna på ett säkert sätt. När du lär dig nya övningar så ska du ta reda på saker som hållning. Med en spegel så ser du vad du gör så därför är det bra att träna på träningsbänk framför en välputsad spegel.

Du kan köpa träningsbänkar hos Gymkompaniet.se.

Författare:

lukasbrisman har publicerat 4 artiklar.