Jobba som affiliate

En affiliate är någon som på ett eller annat vis marknadsför diverse företags tjänster och produkter på Internet. Det kan vara allt från attrahera kunder till en specifik skobutik på nätet till att värva medlemmar till ett socialt nätverk. Uppgifterna skiljer sig åt men gemensamt är att de flesta företagen betalar ut på provisionsbasis. Det innebär således att man kan investera många arbetstimmar utan att få något för det. Är man ny i branschen är detta också ett sannolikt scenario men precis som allt annat så lär man sig med tiden. Att jobba affiliate kräver ett seriöst och långsiktigt åtagande men det kan också vara otroligt lukrativt.

I varje fall får man som affiliate tillgång till en unikt url-adress som används vid marknadsföringen av den webbplats man vill marknadsföra. När Internetanvändare klickar sig till en webbplats via din unika länk och genomför t.ex. ett köp får man som affiliate en provision på denna försäljning.

Hur marknadsför man i praktiken?

Det finns inget rätt svar vad gäller hur man bör gå tillväga för att på ett lyckat vis marknadsför de produkter man har valt. Men i grund och botten gäller det att befinna sig där justa dessa kunder finns. Google är ett sådant exempel. Större delen av Sveriges befolkning befinner sig i Google sökmotor med jämna mellanrum. Därmed är det många affiliates som har valt att engagera sig i sökoptimering (SEO), detta är dock ett stort ämne som ständigt förändras. Vart börjar man då? Efter att du hittat den produkt du vill marknadsföra gör du klokt i att starta din första blogg. Genom denna blogg kan du skapa ett kanal för att marknadsföra de produkter du valt samtidigt som du kan lära dig olika seo-tekniker.

Fler tips finns hos Skapa blogg – De hjälper främst bloggare att transformera sin blogg till en intäktskälla. Men även allmänna tips publiceras.

Författare:

Nicke har publicerat 3 artiklar.