Låna direkt

Har du fått nytt jobb fyra mil bort men kom senare på att du inte har någon bil? Eller har du fått ett infall att bjuda din partner på en långweekend i Stockholm men pengarna räcker inte riktigt till. Då måste du låna pengar direkt och det finns ett antal ställen där man kan göra det. Skall man bara låna upp till 10000 kr så går det väldigt snabbt att låna pengarna via så kallade snabblån. Ofta får man besked om lånet inom några timmar och du har pengarna på ditt konto senast dagen efter. Det kan man kalla snabbt lån! Dock finns det några saker att tänka på kring detta och det första du skall veta är den här typen av lån är väldigt dyra om ser till effektiv ränta. Det kan dock bli lite missvisande då den effektiva räntan oftast räknas på 1 år. Efter som den här typen av lån skall återbetalas inom 30 till 60 dagar blir räntan väldigt hög. Man bör dock inte titta för mycket på det utan istället se vad det kommer att kosta dig. Exempel jag lånar 4000 kr och skall inom 30 dagar betala tillbaka 4400 kr. Det är det viktigaste att veta när det gäller den här typen av lån.

En annan sak man skall vara noga med när man tar ett snabblån är att inte låna mer än du faktiskt behöver. Då avgifterna är höga kan en extra tusenlapp innebär några hundra kronor extra som skall återbetalas.

Om du behöver låna mer än 10000 kr så är det en låneform som kallas blancolån du skall använda dig av. Ett blancolån innebär att lånet tas utan säkerhet. Detta gör att bankens risk är högre än jämfört med ett bolån, då har banken själva bostaden som säkerhet. Dock är räntan betydligt lägre jämfört med snabblånen och en annan skillnad mot microlånen är att återbetalningstiden är betydligt längre. Det vanligaste är att man lånar ett belopp upp till 350.000 kr.

Oavsett vad syftet med lånet är eller vilket belooo du skall låna så är det väldigt enkelt att låna pengar på nätet idag. Det viktigaste som man aldrig skall glömma är att låna aldrig om du inte kan betala tillbaka pengarna inom utsatt tid.

Författare:

Gillar att skriva.

har publicerat 6 artiklar.