Nätdejting via svenska dejtingsajter?

De senaste åren har situationen där en kille går fram och bjuder ut en tjej på dejt havererat lite. Av egen erfarenhet så vet jag att motsatsen även sker men överlag så skulle jag vilja säga att dejting mellan två personer har avtagit i ganska stor mån, om man räknar med att man bjuder ut alternativt blir utbjuden i verkligheten.

Dejtingen har tagit en enorm fart och har även ökat rejält om man ser till hjälpen man nu kan få av nätdejting. Det blir inte lika personligt som den klassiska dejtingen som fanns innan Internet slog igenom med besked men det är den nya versionen av dejting och av även vår nya verklighet. Att hitta någon via nätdejting har blivit mer ”accepterat”

Öga mot öga eller från skärm till skräm
Sverige har aldrig varit ett dejtingland om man jämför med land som t.ex. USA. Sedan nätdejtingen tog fart har vi troligtvis ökat något så otroligt i siffror. Allt fler nya dejtingsajter har etablerats på nätet och nätdejting har blivit populärt via åren. Tänk er den där personen som hade dåligt självförtroende och aldrig vågade fråga tjejen i sina drömmar på dejt för en sisådär 20 år sedan. Idag skulle samma person förmodligen ha vågat göra det. Ett nej på nätet är inte lika tufft att ta som ett nej, öga mot öga. Dagens utveckling har med andra ord sina fördelar.

Tänk er en god middag, tända ljus och fjärilar i magen. Det var då. Tänk er en kopp kaffe, ljudet från ett klickande tangentbord och väntan på svaret på en skärm. Det är nu. Dagens utveckling har med andra ord sina nackdelar också.

Alla är lika mycket värda
All utveckling som sker innebär såklart förändring och vi möts alltid av den bättre samt den sämre ändringen. Det kommer alltid finnas de som klagar, de som inte vet vad de tycker och de som ser allt positivt. Ingen kommer någonsin kunna ändra på det.
Genom dejtingens utveckling får alla en ärlig chans och det tycker jag är något väldigt positivt, det är väl det vi alltid har strävat efter? Alla är lika mycket värda. Utvecklingen av dejting visar mer och mer på just detta ordspråk och fler människor hittar kärleken och slipper leva i motvillig ensamhet.

Författare:

David00 har publicerat 5 artiklar.