Så kan du enkelt spara pengar

Våren närmar sig och förhoppningsvis blir det en vår med strålande sol och en behaglig temperatur. Säker på att det blir så kan man dock inte vara så att ha pengar över till en resa om det skulle bli helt outhärdligt kan vara en god idé. Men för att spara ihop pengar till en resa måste du dra in på utgifter. I denna artikel tipsar vi dig om hur du enkelt kan göra det utan några större insatser.

Omförhandla lån

Om du har många och dyra lån kan det vara en god tanke att omförhandla dessa så att du kan få ner räntekostnaderna. Detta kan du göra genom att kontakta din bank och be dem att samla dina dyrare lån och lösa ut dina andra lån så att du istället får ett lite större lån med lägre ränta än flera lån med hög ränta. På så sätt kan du snabbt dra ner din månadskostnader med åtskilliga tusenlappar beroende på hur stora lån du har.

Sänk mobilkostnaderna

En mobiltelefon kan idag kosta väldigt mycket eftersom det fortfarande är dyrt att både skicka SMS och ringa telefonsamtal. Men genom att använda olika applikationer som går över Internet istället för att använda traditionell telefoni och SMS kan du nästan undkomma gratis. Det enda du egentligen behöver är ett mobilabonnemang där du har fri surf. Då kan du enkelt skicka meddelanden till alla dina vänner som också har installerat appen. Du kan också skicka gratis sms till de vänner som inte har installerat appen online genom olika tjänster.

Sälj av gamla grejer

Ibland samlar man på sig massa grejer som bara ligger och skräpar och inte kommer till någon egentlig användning. Detta är också saker som ofta sjunker i värde desto längre de bara står och samlar damm. Lägg ut de på blocket och tjäna lite pengar istället. Snart kommer du garanterat ha sparat ihop till en resa där du kan njuta av sol och härliga bad.

Författare:

DanielA har publicerat 9 artiklar.