SMSlån vid oväntade kostnader

I och med smslån är det enklare än någonsin att få bukt med oväntade kostnader som annars skulle bränna djupa hål i vardagsbudgeten. Denna finansieringsmodell innebär en unik möjlighet för många människor som i vanliga fall skulle ha varit oförmögna att betala de oväntade utgifterna direkt. Ansökan görs med sms, på webben eller per telefon. smslån är på så vis ett mycket bekvämt lån som kan hjälpa dig ur svåra situationer.

De flesta av oss vet hur det är att drabbas av en plötslig utgift som man inte alls räknat med. Ofta handlar det om något fullständigt oförutsett som inträffar i vardagen. Med dagens möjligheter till att teckna snabblån av olika slag behöver du aldrig mer oroa dig för att du skall stå helt utan pengar. Det går till och med att låna pengar under helgen se sms-lan.weebly.com.

Så mycket kan du låna

Som du förmodligen känner till handlar smslån om småkrediter med både snabb utbetalning samt återbetalning. I vanliga fall brukar denna beteckning användas för att beskriva små lån i storleksordningen 1000 – 15 000 kr, men hos ett fåtal kreditbolag kan du finna också större summor upp till 20 000 – 25 000 kr.

Flertalet bolag tillämpar en succesiv stegring av lånebeloppet. Det innebär att du vid första tillfället endast kan låna 1000 – 4000 kr. Lyckas du sedan bevisa att du är en trogen tillförlitlig kund, får du möjlighet att låna mer pengar vid nästa tillfälle.

Faror med smslån

Som du säkert själv kan räkna ut är det inte helt riskfritt att låna pengar genom snabblån av olika slag. Den främsta faran ligger i att du inte klarar av att betala tillbaka din skuld i tid. Det är alltid väldigt viktigt att se till så att pengarna betalas tillbaka till företaget en eller ett par dagar innan sista lånedagen. Skulle det bli något fel på din banköverföring är risken annars att du får betala dröjsmålsränta för den eller de dagar återbetalningen är försenad. Vilket är fullständigt onödigt och dyrt!

Dessvärre är det inte alla som lyckas betala tillbaka lånen i tid, de gör att de skuldsätter sig och hamnar i en negativ spiral. Mer skulder kräver nämligen oftast också mer lån och sannolikheten att man lyckas betala tillbaka skulderna i längden blir allt mindre. För en del slutar lånekarusellen först när man hamnar hos kronofogden. När man väl fått betalningsanmärkningar eller hamnat hos kronofogden blir det dessutom mycket svårare att låna pengar. Till slut kommer inte någon långivare vara villig att agerar utlånare.

Ytterligare några risker att tänka på

Det är inte för inte som en majoritet av de som varit med i lyxfällan just fått problem med sms lån. Dessa lån är extremt luriga om man inte har koll på läget. En sak som många missar att kolla är om det tillkommer några extrakostnader så som ansökningsavgift och/eller avikostnader. Ett annat dilemma är att om du missar att betala en räkning i tid, är en del av smslångivarna överdrivet nitiska och skickar vidare ärendet mer eller mindre omgående till inkasso för att driva in skulden. Det är således lätt att hamna i en mycket komplicerad situation för minsta lilla felsteg. Om du söker ett tryggare alternativ kan du kika på http://lånerådgivare.se/lana-pengar/

Författare:

spexer har publicerat 10 artiklar.