Tjäna pengar hemifrån – Introduktion

Det finns många sätt att tjäna pengar på Internet. Denna artikeln går översiktligt genom affiliate-marknadsföring som tillhör de mer seriösa möjligheterna som finns tillgängliga via Internet. Det tål dock att nämnas att arbeta med affiliate-marknadsföring är tidskonsumerande samtidigt som det inte finns några garantier för att man kommer tjäna några pengar. Men det kan vara en lukrativ bransch för den som arbetar långsiktigt. Nedan ger vi en kort introduktion i ämnet men för som vill börja tjäna pengar hemifrån finns mer information spritt på nätet.

Vad gör en affiliate?

Förenklat arbetar en affiliate med marknadsföring på Internet. Med hjälp av sökoptimering och andra kreativa metoder hjälper man företag att nå ut med sina produkter och tjänster. Det kan liknas en säljare som har Internet som sin kundbas. Denna kundbas måste affiliaten sedan nå ut till med olika metoder. Lyckas man hjälpa företagen nå ut får man precis som många säljare ta del av kakan i form av provision. Det finns många olika metoder men sökoptimering samt sociala medier är troligtvis de vanligaste förekommande tillvägagånssätten för en nybörjare. Nästa steg som blir aktuellt för en del är att använda sig av betald marknadsföring (SEM/PPC) men klokt är att skaffa lite kött på benen innan man börjar investera pengar.

När det gäller att tjäna pengar så kanske sökoptimering och Sociala medier inte säger så mycket. För att arbeta med sökoptimering måste man ha något att optimera, därmed efter att man bekantat sig något med affiliate-marknadsföring kan man börja med att starta en blogg. Börja sedan helt enkelt att blogga om något, gärna något unikt som även kan relateras till den produktgrupp du avser att marknadsföra. Du kan t.ex. starta en hästblogg för att samtidigt marknadsföra hästprodukter. Dela blogginläggen på Facebook och andra sociala nätverk så har du direkt en trafikkälla.

Affiliate-annonser kan fås direkt via företagets hemsida men många gånger också via ett annonsföretag ”affiliate-nätverk”.

Författare:

Nicke har publicerat 3 artiklar.