Trafikutbyte VS Artikelkataloger – Vad är bäst?

Personer som startar upp bloggar och webbplatser har alltid en sak gemensamt. Man vill sätta fart på sin besöksräknare så snabbt som möjligt. Det finns väldigt många olika strategier när det gäller just detta men en sak har blivit allt vanligare. Nämligen sidor som erbjuder trafikutbyte.

Ordet talar egentligen för sig själv utan någon vidare förklaring, men det gäller att man helt enkelt byter trafik med varandra. Man får poäng när man antingen surfar manuellt eller autosurfar som vissa aktörer erbjuder. För varje webbplats du besöker blir du tilldelad ett antal poäng och dessa poäng konverteras sedan till riktiga besökare. Alltså, din trafik kommer att öka men en viktig fråga som de flesta glömmer att ställa är:

Hur bra och målinriktad är trafiken man får ?

Det gäller skiljda åsikter kring detta men enligt min egen erfarenhet så är trafiken helt enkelt, totalt värdelös. Eller, kanske en aning felformulerat av mig. Om du endast är ute efter att avancera på diverse bloggtopplistor så kan trafikutbyte vara en kanonidè! Det kostar inga pengar och det enda man behöver investera är tid. Ibland behövs inte ens detta då man bara behöver sätta igång ”autosurfningen” och sen hålla koll på dataskärmen så att allt sköter sig korrekt.

Men om du är lite mer seriös, som jag tror de flesta är, så är mitt förslag att inte lägga någon större energi på dessa tjänster. Då är det en mycket bättre idè att t.ex skicka in en artikel till en artikelkatalog.

Fler inlänkar och ökad trafik på samma gång

Inlänkar är extremt viktigt om du vill att din webbplats ska kunna bli synlig på dina specifika sökord på exempelvis sökmotorn Google. När det gäller trafikutbyte så finns där ingen möjlighet till att skaffa sig fler inlänkar, då får man endast trafik. Men om du istället lägger ner lite tid på att skriva en artikel och skickar in den till en artikelkatalog så kan du både få målinriktad trafik (som är otroligt värdefull) och samtidigt 1-2 nya inlänkar som pekar tillbaka till din webbplats beroende på hur många externa länkar artikelkatalogen godkänner.

Jag vet inte hur du resonerar, men jämför man trafikutbyte VS artikelkataloger så känns det som om vi har en klar vinnare!

Författare:

Bygger89 har publicerat 13 artiklar.