Yogamassage mot stress och sömnproblem?

Känner du dig spänd och behöver hjälp att slappna av – både fysiskt och mentalt?

Ett bra sätt att slappna av är att gå på någon form av massage. Men ibland kan det vara lika viktigt att koppla av den mentala biten. Och varför då inte både och.

Men då gäller det att både lägga ifrån sig och stänga av den lilla mobilen och verkligen bjuda till själv i avslappnandet.

Förutom vanlig klassisk massage i olika former så kan jag också tipsa om yogamassage och mediyoga (medicinsk yoga som kombinerar yogaövningar med andnings- och meditationsteknik).

MIMY är en annan variant som är en kombination av Mindfulness och yoga.

Mindfulness handlar ju om att vara närvarande. Men tänk att något så enkelt kan vara så svårt… det tror jag många av oss stressade människor i detta intensiva informationssamhälle kan hålla med om.

Och att kunna andas på rätt sätt – jag menar – andas kan väl i varje fall de flesta göra… men faktum är – att ganska många andas på fel sätt – och skapar därför en stress för kroppen och välbefinnandet.

Lär man sig andas rätt och tar till sig en del av det som ligger inbakat i begreppet mindfulness – då är det goda chanser att blir av med ev. sömnproblem, upplever minskad stress och får ett ökat välbefinnande och en högre livskvalitet. (Läste just idag en artikel om att 46% upplever stress på jobbet…. och av orsaker som t.ex.. Dålig mobiltäckning, bristfällig internetuppkoppling och andra teknikproblem – nu finns det ju många andra orsaker både privat och i arbetet man kan uppleva obehaglig stress av. Att långvarigt gå omkring i ett ständigt stresstillstånd är ju naturligtvis inte bra – så det kanske är en klok idé att försöka gör någonting åt saken. Givetvis bör man ju först ge sig på själva källan till stressen – om man har möjlighet till det.

Jag som sitter hela dagarna framför en dataskärm och rör alldeles för lite på mig blir lätt stel i axlar, nacke, ja tom i benen eftersom blodcirkulationen blir för dålig när låren är tryckta mot stolen hela dagarna.

Bor du i Stockholm så kan jag tipsa om Yogacare – hos dem kan du både få vanlig yogamassage, mediyoga samt gå på kurs i Mimy.

Författare:

macscot har publicerat 8 artiklar.

Andra artiklar om yoga